Veilig werken op hoogte

Introductie

Het belang van veilig werken op hoogte kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in sectoren waar het risico op vallen groot is. Salus Training biedt een gespecialiseerde opleiding, veilig werken op hoogte/steiger - module 1 en 2, die volledig conform is aan het Koninklijk Besluit (KB) “werken op hoogte”. Dit KB schrijft maatregelen voor om het risico op arbeidsongevallen te beperken, waarbij Salus Training uw ideale partner is om deze essentiële kennis en vaardigheden in huis te halen.

Belang van certificering

Het behalen van een attest veilig werken op hoogte toont aan dat u en uw medewerkers de risico's kennen en beheersen. Bij Salus Training bent u op het juiste adres om dit officieel attest te behalen, dat 5 jaar geldig is en een bewijs vormt van uw deskundigheid.

Opleidingsaanbod

De opleiding veilig werken op hoogte is perfect voor arbeiders die steigers monteren, demonteren of ombouwen. Het programma omvat zowel theorie als praktijk, waaronder:

- Theorie: Voorstelling van steigers, ladders, toegangstrappen, valrisico, preventiemaatregelen bij verschillende weersomstandigheden, veiligheidsvoorschriften, persoonlijke valbeschermingsmiddelen, definitie 'bevoegd persoon', steigerklassen, verankeringspatronen, documenten voor montage en gebruik, en signalisatie.

- Praktijk: Controleren van een steiger, aanslaan en hijsen van lasten op een steiger, correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, en het monteren, demonteren en ombouwen van een steiger.

Leerdoelen en inhoud

Deze diepgaande cursus is gericht op het veilig werken op hoogtes, met een nadruk op steigerwerk. Deelnemers worden door zowel theorievragenlijsten als praktijkopdrachten geleid, met een permanente evaluatie om te zorgen dat de leerstof goed wordt begrepen en toegepast.

Voorwaarden en certificering

Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn, een verklaring van medische geschiktheid hebben, en over standaard persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) beschikken, zoals handschoenen, veiligheidsschoenen en een helm.

Waarom kiezen voor Salus Training

Salus Training biedt niet alleen een breed scala aan opleidingen en diensten aan die gericht zijn op veiligheid en gezondheid op de werkplek, maar zorgt ook dat u voldoet aan de wettelijke vereisten en de beste praktijken binnen uw industrie.

Contacteer ons

Vergroot uw veiligheid en deskundigheid door de opleiding veilig werken op hoogte bij Salus Training. Bent u geïnteresseerd of heeft u meer informatie nodig? Vraag een offerte aan voor de prijs van de opleiding en ontdek hoe wij uw bedrijf veiliger kunnen maken. Bezoek onze website of neem direct contact met ons op voor meer informatie.